پسته تازه سرطانز‌است؟

پسته تازه سرطانز‌است؟

محمد جمالیزاده

Email: mojamalizadeh@yahoo.com

هشدار: هر گونه استفاده از این مطالب باید با ذکر منبع یا اجازه رسمی نویسنده باشد

کشور عزیزمان ایران گاه و بیگاه شاهد وقایع عجیب و گفته های نامربوطی است از طرف برخی مسولین بخش کشاورزی که باعث تاسف است. پسته ایران مهمترین محصول صادراتی کشاورزی ایران است و هزاران نفر مستقیم و یا غیرمسقیم در این صنعت مشغول به فعالیت هستند. مخصوصا در اوضاع فعلی که درآمدی های نفتی کاهش پیدا کرده و صنعت پسته اهمیتی بیش از پیش یافته است. توسعه باغات پسته در استانهای مختلف در طی چند سال اخیر گسترش زیادی پیدا کرده است و استانهای محدودی در ایران هستند که پسته جزیی از دغدغه های روزمره آنها نباشد!! مدتهاست اجحافات زیادی نسبت به کشاورزی و صنعت پسته ایران از طرف مسولین شده است و می شود و این جای تاسف است. تصمیمات خلق الساعه و غیرکارشناسی، حرفهای نامربوط ، طرحهای مخرب و ... نتنها خدمتی به صنعت پسته ایران نمی کند بلکه بشدت موجبات نومیدی قشر زحمتکش پسته کار و باغدار می شود. پسته گیاهی است که برای رسیدن به ثمر و بار اقتصادی گنج قارون می خواهد، صبر ایوب و رنج نوح!! متاسفانه بسیاری به این باور غلط دامن می زنند که باغداران پسته کار جزو پولدارترین افراد روی کره زمین هستند و هر اجحافی در حق آنها رواست!! قیمت پسته گران است!! نمی دانند معادل پولی هر کیلو پسته باغدار مجبور است پول خرج کند و عرق بریزد و رنج بخورد!! کسانی که بدبختی باغداری پسته را کشیده اند بخوبی درک می کنند که دست آوردن پسته چقدر پر زحمت و دشوار است و کار هر کسی نیست!! افرادی که در گود نیستند و از بالا فریاد می زنند لنگش کن!!  بدلایل مختلف از جمله بهانه خشکسالی پسته ایران بسرعت سیر قهقرایی را طی می کند و در طی سالیان آتی درصد قابل توجهی از باغات پسته بدلیل عدم توجه مقامات مسول از بین خواهند رفت همینطور که در سالیان گذشته سال به سال بر مقدار باغات پسته رها شده افزوده می شود بخصوص در مهد پسته کاری ایران-استان کرمان!! بهر روی بهتر است اگر کمکی به قشر زحمتکش باغدار نمی کنیم حداقل تخریب نکنیم. باعث تاسف است عده ای آگاهانه و ناآگاهانه تیشه به ریشه صنعت پسته می زنند!! از پاکدست ترین دولت تاریخ جمهوری اسلامی ایران که صادرات پسته را ممنوع کرد و موجب تخریب گسترده اذهان عمومی و بخصوص خریداران خارجی پسته ایران شد!! تا همین اظهار نظر اخیر یک مقام دولتی که ادعا کرده است" پسته تازه نخورید چون سرطانزا است" در مورد ممنوعیت صادرات پسته توسط کابینه پاکدست ترین دولت تاریخ ایران که پاکدستی این دولت بر همه نمایان شد و می شود!!! ذکر این نکته قابل توجه است که پیگیر و طراح اصلی ممنوعیت صادارت پسته ایران در دوره دولت پاکدست!! معاون اول ایشان بودند، رییس مبارزه با مفاسد اقتصادی!! وضعیت فعلی ایشان بر همگان روشن است و نیازی به توضیح بیشتر نیست. در جایی از فرد مطلعی شنیدم که بسیاری از مسولین وزارت کشاورزی ما هنوز نمی دانند پسته درخت است یا بوته!! این جور مسولینی چگونه می توانند طرح برای مسایل پسته ایران بدهند و مشکلات صنعت پسته را حل کنند بجز اظهار نظرهای غیرکارشناسی و مخرب!! اما اصل خبر به گزارش خبرنگار اقتصادی" خبرگزاری تسنیم" گویا حواشی پیرامون محصول پسته پایانی ندارد و هر ساله موارد جدیدی مطرح می‌شود که بازار این محصول را تحت تاثیر خود قرار دهد.  بعد از افزایش قیمت این محصول در دو سال گذشته و تشکیل کمپین نخریدن این محصول امسال نیز از سوی یکی از مسئولان اتحادیه خشکبار مطرح می شود که "پسته تازه نخورید" که در نگاه اول به نظر می‌رسد این اظهار نظر با منافع صنفی وی گره خورده باشد و تمایل به افزایش تقاضای مردم به سمت محصول فرآوری و خشک شده دارد اما در این گزارش سعی می‌شود که بدون جهت‌گیری خاصی این موضوع بررسی شود. بنابراین گزارش، این  پرونده با هشدار روز گذشته رئیس اتحادیه خشکبار مشهد به مردم آغاز شد به طوری که وی از مردم خواست که  "پسته تازه نخورند زیرا سرطان زاست". ارزانی ممقانی با این توضیح ادامه داده است که زمانی که پسته از روی درخت چیده می‌شود باید تا 24 ساعت بعد پوست تازه آن از خود پسته جدا شود در غیر این صورت منبعی برای پرورش قارچ‌های سرطانزای غیرقابل مشاهده خواهد بود!!!!!!!!!! اما در مواردی مشاهده می‌شود که تا یک هفته طول می‌کشد این محصول  به بازار آید!!، کمپین نخریدن محصول پسته آیا چیزی جز ضرر و زیان برای کشاورز است؟ آیا این است حمایت از کشاورزان!! آیا کسانی که این کمپین ها را درست می کنند از هزینه های کمرشکن مدیریت باغات پسته مطلع هستند که در بسیاری از  موارد هزینه و درآمد یک باغدار پسته کار با هم برابر هستند و هیج سودی در کار نیست!! احتمالا در شهرهای پسته خیز در طی چند صد سال گذشته که مردم پسته تازه مصرف می کردند بر اثر سرطان حاصل از مصرف پسته تازه وفات یافته اند!! باعث تاسف است اظهار نظرهای غیرکارشناسی و ناموجه!! متاسفانه در مورد برخی از محصولات کشاورزی دیگر مانند بادام زمینی هم اینچنین شایعاتی درست شده است تا قشر کشاورز را از پای دربیاورند!! چرا باید سخنان نسنجیده از زبان عده ای ناآگاه به امور مطرح شود بنده نمی دانم!! جالب اینجاست در رد این مطلب کاملا غیرعلمی و مخرب هیچ واکنشی هم از طرف وزارت کشاورزی صورت نگرفته و وزیر محترم که خود باغدار پسته هستند اظهار نظر نفرموده اند!! صحبت با بسیاری از تاجران نشان می دهد که این حرف نسنجیده یک فرد ناآگاه موجب رکود در بازار خرید پسته تازه خوری در بسیاری از شهرهای بزرگ شده است!! چون می گویند پسته تازه نخورید سرطانزا است!! باعث تاسف است!! بخوبی مشخص می شود که اظهار نظر یک امر غیر صحیح می تواند چه ضرر عمده ای به قشر زحمتکش کشاورز بزند!! در کشور عزیزمان تمامی عوامل بروز سرطانها ریشه کن شده اند و مانده که ملت پسته تازه نخورند چون سرطان زاست!!!! بسیاری از افراد مانند شخص بنده از طفولیت پسته تازه خوردم و هنوز هم می خورم و سالهاست است که در اثر سرطان جان به جان آفرین تسلیم کرده ام!! به امید فردایی بهتر برای صنعت پسته ایران.

  
نویسنده : محمد جمالیزاده تاج آبادی ; ساعت ۸:٠۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٤/٦/۱٥
تگ ها :

NMSU researcher finds disease-causing bacteria in pistachio trees?

NMSU researcher finds disease-causing bacteria in pistachio trees

http://www.hpj.com

In November 2013, Jennifer Randall, New Mexico State University plant pathology professor, was contacted by pistachio growers in California and Arizona wanting her to look at their oddly shaped trees. Randall traveled to California to inspect the pistachio trees. Instead of growing lean and tall, they were stunted and bushy with twisted roots, which in Arizona, resulted in 3-year-old trees being lifted by the wind. “These trees were abnormal. We used the term ‘Pistachio Bushy Top Syndrome’ to describe these trees,” Randall said. Funded by the California Pistachio Research Board and the NMSU Agricultural Experiment Station, Randall’s laboratory investigated the cause of these abnormal trees. The lab identified two bacteria, called rhodococcus, which usually distresses ornamental plants, not trees, but instead has affected more than 20,000 acres of California’s pistachio industry. “In the lab, we put the rhodococcus bacteria onto healthy pistachio trees and the trees developed the same symptoms that were in the affected pistachio orchards,” Randall said. “The trees without the bacteria grew normally. This proved the bacteria caused the problem. “One of the main issues with these trees was that the budding efficiency was reduced; only 30 percent of the trees were successfully budded. However, trees that were budded typically developed huge bark-cracking areas where normally they have a smooth surface. This meant that the top of the tree was not stable and if grown to harvest it is possible that the trees may not survive the shakers commercial growers use.” Many of the affected pistachio trees were removed and growers must decide whether to plant their new trees in the same holes. “My collaborator, Dr. Elizabeth Fichtner in California, is testing the soil to determine if a newly planted tree root might be contaminated by the bacteria from the previous tree,” Randall said. “We have also encouraged growers to disinfect their tools.” Rhodococcus bacteria can live on leaf surfaces for months without causing any symptoms, but once it appears on the plant’s surface, the bacteria infiltrate the tree, altering the hormones that control growth and development, Randall explained. “The problem for pistachio growers is that it takes seven years to produce a significant crop,” Randall said. “Now, they will not have the amount of production they projected because they had to take out the contaminated trees and plant new ones.” Randall explained this issue would also affect consumers in a few years as demand for pistachios grows. Although continuous testing has been done in the lab, Randall and her team don’t have a treatment for these bacteria. “These two bacteria work together and affect a wide range of plants,” she said. “This bacteria has caused problems in nursery settings, but this is the first time it has been a problem for trees. One pistachio orchard in New Mexico was found to be infected, and in New Mexico the concern is that we need to understand this and make sure it doesn’t affect our regionally important crops, such as pecan trees or chile.” Randall and her team are trying to find an easier and faster way to detect the bacteria, especially for those growers who are replanting. “Our research will also focus on ways to treat it because it is a different type of pathogen,” she said. “There are pathogens that kill plants and this one is different because it doesn’t kill the plant, but changes how the plant grows.” The next step of her lab research is to experiment, in a controlled setting, how it might affect pecan trees, given that pecans are one of the largest industries in New Mexico.

  
نویسنده : محمد جمالیزاده تاج آبادی ; ساعت ۸:٠٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٤/٦/٩
تگ ها :

دریافت کد وضعيت آب و هوا


  FEED