معظل افراد غیر متخصص در صنعت پسته

معظل افراد غیر متخصص در صنعت پسته

محمد جمالیزاده

هشدار: هر گونه استفاده از این مطالب باید با ذکر منبع یا اجازه رسمی نویسنده باشد

Email: mojamalizadeh@yahoo.com

IRAN PISTACHIO NETWORK

Telegram.me/mojamalizadeh

پسته ایران یکی از منابع مهم ارز آوری و اشتغال در ایران محسوب میشود و هزاران نفر در صنعت پسته ایران مشغولند و از این راه امرار معاش می کنند. یکی از مشکلات مهم صنعت پسته ایران ورود افراد غیر متخصص در بحث پسته بخصوص بحث باغبانی و گیاهپزشکی است. هستند افراد زیادی که یک واحد سم شناسی نخوانده اند یا 4 واحد باغبانی عمومی یا 3 واحد خاکشناسی عمومی نخوانده اند و به کشاورزان توصیه کودپاشی و سم پاشی و ...می کنند!! تبعات عمل به توصیه های افراد غیر متخصص ممکن است سنگین باشد. بهتر است کشاورزان توصیه های مربوط به پسته را از افرادی دریافت کنند که حداقل رشته تحصیلی آنها کشاورزی باشد. تجربه صرف راه بجایی نخواهد برد. در بهترین شرایط تجربه 40 درصد کار است و 60 درصد حتمی قضیه علم و دانش کافی است. متاسفانه بسیاری از این افراد نامتخصص که گاها هیچ دانشی در زمینه کشاورزی ندارند از آشوب بازار نهاده های کشاورزی سو استفاده می کنند و دفتر و دستکی راه می اندازند و کارخانه ای و میخواهند جنس خود را بعنوان جنس برتر معرفی کنند!! متاسفانه بازار نهاده های کشاورزی بازار آشفته ای است و هر کس برای خودش کارخانه ای باز کرده و جنس خودش را بعنوان جنس برتر می فروشد. با توجه به گستردگی اقلیم پسته کاری بهر حال اگر حتی فردی کمترین سوادی هم داشته باشد می تواند از غفلت عده ای سو استفاده کند. در بسیاری از نقاط متاسفانه دانش کشاورزان ما بالا نیست و موجب سو استفاده توسط ایندسته از سودجویان شده است. فردی که دکتری مهندسی دارد بهتر است در رشته خودش فعالیت داشته باشد و یا حداقل اگر باغدار است در همین حد بماند و کشاورزان را گمراه نکند. مثالهای بسیار زیادی از ضرر و زیان افراد نامتخصص در بخش باغبانی وجود دارد که دهها صفحه را بنده میتوانم شخصا ارایه دهم. وقتی کسی فرق لارو و حشره کامل و شفیره را نمی داند چگونه بخود اجازه می دهد توصیه کارشناسی به کشاورزان بدهد؟!! صنعت پسته ایران دارای بخش های متعددی است و باید افرادی توصیه بدهند که علم اینکار را داشته باشند. مهندس صنایع چگونه میتواند درباره درخت پسته اظهار نظر کند؟؟ دکتری فیزیک چگونه میتواند در مورد شوری اظهار نظر کند!! اگر فقط بصرف خواندن چند جزوه و شرکت در چند سمینار و گردهمایی عده ای به خود اجازه میدهند که در بخش باغبانی و گیاهپزشکی دخالت کنند بهتر است درب دانشکده های کشاورزی را ببندند و اینهمه عمر جوانان و محصلان تلف نشود و منبع دولتی پرت!! یک کارشناس یا ارشد یا دکتری کشاورزی عمری را در آزمایشگاه های تخصصی گذرانده و ترم ها درس خوانده و پروژه گذرانده. چطور یک نفر بخود اجازه میدهد نظر تخصصی در مورد آفات بدهد در صورتی که هنوز یک حشره را از نزدیک زیر بینوکولار ندیده!!! چطور میشود در مورد مدیریت مبارزه با بیماریهای پسته نظر داد وقتی هنوز طرف میکروسکوپ را به عمر ندیده!! چگونه میتواند فردی در مورد علفهای هرز نظر بدهد که هنوز اسم علفهای هرز را نمی داند!! طرف هنوز نمی داند دگردیسی چیست؟ میخواهد فلان سم را توصیه کند!! اینها بیشتر سودجویانی هستند که دنبال فروختن اجناس خود به ملت ناآگاه هستند تا خدمت به کشاورز. دسته دیگری از این افراد چون در رشته خوشان موفق نبوده اند میخواهند از نمد پسته کلاهی برای خودشان ببافند. جالب اینجاست افرادی هستند بیسواد که وارد کننده و توزیع کننده نهاده های کشاورزی هستند و متاسفانه برخی کارشناسان از روی اجبار زیر بار حرف زور می روند!! برای یک کارشناس کشاورزی یا تحصیلکرده کشاورزی زشت است توصیه را از کسی بگیرد که اصلا درس کشاورزی نخوانده و برایش به به و چه چه هم بکند و زیر بار حرف زور برود. بهتر است افراد غیر متخصص در سطح خودشان اظهار نظر کنند و کشاورزان را گمراه نکنند. بسیاری از افراد متخصص بخاطر همین مسایل سکوت کرده اند و می کنند. امیدوارن روزی فرا برسد که در مورد مسایل تخصصی پسته افرادی اظهار نظر و توصیه کنند که تخصص کشاورزی دارند. شاید عیب بزرگ کار این باشد که کارشناسان و فارغ التحصیلان از اظهار نظر هراس دارند. باید این ترس بشکند و مخصوصا افراد تازه فارغ التحصیل ارشد و دکتری که سواد بالایی هم دارند بصورت قدرتمند وارد شوند و دست این افراد سودجو و پر مدعا را از سر پسته ایران قطع کنند. افرادی که فارغ التحصیل کشاورزی هستند بمراتب می توانند از افراد بیسواد و افرادی که رشته کشاورزی نخوانده اند موفق تر عمل کنند. باید افراد تازه نفس را وارد کار کرد چون هم انرژی کافی دارند هم انگیزه و هم دانش و علم لازم. من شخصا هیچگاه در زمینه های غیرکشاورزی اظهار نظر نکرده ام و نمی کنم چون دانش لازم را ندارم. یک پزشک یا مهندس مکانیک یا شیمیست یا فیزیکدان و ریاضیدان بهتر است پاسخگوی مشکلات در زمینه کاری خودشان باشند و موجب گمراهی بیشتر کشاورزان نشوند. توصیه های معمولی و روتین کشاورزی را باغداران بهتر از ما کشاورزان بلدند و بهتر است تخصصی اظهار نظر کنیم. به امید فردایی بهتر برای صنعت پسته.

  
نویسنده : محمد جمالیزاده تاج آبادی ; ساعت ۸:٥٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٥/٢/۱٩
تگ ها :

A new invention, Organic Chelated Iron 8% fertilizer

A new invention, Organic Chelated Iron 8%

fertilizer stable at pH 1-12 best substitute for

Fe-EDDHA and Fe-EDTA

Dr. Behzad khosropanah, Research Scientist in

Agriculture & fertilizer industry, Canada

Iron deficiency is a limiting factor of plant growth. Iron is present at high quantities in soils, but its availability to plants is usually very low, and therefore iron deficiency is a common problem. Although most of the iron on the earth crust is in the form of Fe3+, the Fe2+ form is physiologically more significant for plants. This form is relatively soluble, but is readily oxidized to Fe3+, which then precipitates. Fe3+ is insoluble in neutral and high pH, making iron unavailable to plants in alkaline and in calcareous soils. Furthermore, in these types of soil, iron readily combines with phosphates, carbonates, calcium, magnesium and hydroxide ions. Plants uptake iron in its oxidized forms, Fe2+ (ferrous form) or Fe3+ (ferric form). Plants use various iron uptake mechanisms. One of these is the chelation mechanism - the plant releases compounds called siderophores which bind iron and enhance its solubility. This mechanism also involves bacteria. Another mechanism involves the release of protons (H+) and reductants by the plant roots, to lower pH levels in root zone. The result is increased iron solubility.In this respect, choice of the form of nitrogen fertilizer is significant. Ammonium nitrogen increases proton release by roots, thus lowering pH and facilitating iron uptake. Nitrate nitrogen enhances the release of hydroxide ions that increase pH in the root zone and counteract efficient iron uptake. New roots and root hairs are more active in iron uptake, therefore it is imperative to maintain a healthy active root system. Any factor interfering with root development interferes with iron uptake. When iron deficiency is identified, it can be treated in the short term by applying a foliar spray of iron, but the best course of action is prevention. Therefore, the grower should identify the real cause of the deficiency and treat it, in order to prevent the problem from occurring in the future. Often, iron deficiency does not indicate insufficient iron supply. It may also be related to various conditions that may affect iron availability. For example: carbonate levels in the soil, salinity, soil moisture, low temperature, concentration of other elements (e.g. competitive microelements, phosphorus, calcium) etc. Evaluating these factors and correcting them can save a great deal of money spent on ineffective and unnecessary iron applications. Iron can be applied as ferrous sulfate or in a chelated form. Ferrous sulfate (FeSO4) contains about 20% iron. This fertilizer is inexpensive and is mainly used for foliar spraying. Applied to soil, it is often ineffective, especially in pH above 7.0, because its iron quickly transforms to Fe3+ and precipitates as one of the iron oxides. Iron chelates. Chelates are compounds that stabilize metal ions (in this case - iron) and protect them from oxidation and precipitation. Iron chelates consist of three components Fe3+ ions. A complex, such as EDTA, DTPA, EDDHA, amino acids, humic-fulvic acids, citrate. Sodium (Na+) or ammonium (NH4+) ions. Different chelates hold iron ions in different strengths at different pH levels. They also defer in their susceptibility to iron replacement by competitive ions. For example, at high concentrations, calcium or magnesium ions may replace the chelated metal ion. Fe-EDTA - This iron chelate is stable at pH below 6.0. Above pH of 6.5, nearly 50% of the iron is unavailable. Therefore this chelate is ineffective in alkaline soils. This chelate also has high affinity to calcium, so it is advised not to use it in calcium-rich soils or water. Note that EDTA is a very stable chelate of micro-elements, other than iron, even in high pH levels. Fe-DTPA - this iron chelate is stable in pH levels of up to 7.0, and is not as susceptible to iron replacement by calcium. Fe-EDDHA - this chelate is stable at pH levels as high as 11.0, but it is also the most expensive iron chelate available.

  
نویسنده : محمد جمالیزاده تاج آبادی ; ساعت ٢:۳٦ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٥/٢/۱٥
تگ ها :

تور سوم گروه پسته استان کرمان

تور سوم گروه پسته استان کرمان-بازدید از شرکت های

مولکول، جنوبگان، نهال طوبی

محمد جمالیزاده

Email: mojamalizadeh@yahoo.com

هشدار: هر گونه استفاده از این مطالب باید با ذکر منبع یا اجازه رسمی نویسنده باشد

بهمت دوستان و عزیزان گروه پسته استان کرمان بازدیدی به تاریخ 9 اردیبهشت از شرکت های مولکول، جنوبگان، نهال طوبی انجام شد. بترتیب ما از خط تولید کودهای محلولپاشی و جامد، صابون و...شرکت جنوبگان انجام دادیم. شرکت جنوبگان یک نام شناخته شده در صنایع تولید کودهای شیمیایی و آلی در ایران است و سابقه طولانی دارد و دفتر مرکزی آن در شهر کرمان است. تاسیس شرکت جنوبگان به سال 1368 برمی گردد و هم اکنون 20 نوع مختلف کودهای مایع و جامد تولید می کند. جنوبگان یک شرکت باسابقه و حرفه ای در تولید کودهای کشاورزی است و از اقصی نقاط ایران مشتری و سفارش دارد. کودهای جنوبگان روی محصولات مختلف زراعی و باغی در جاهای مختلف ایران مورد مصرف دارند. بازدید ما از خط تولید بیانگر سابقه و کیفیت این شرکت در تولید کودهای کشاورزی است. علاوه بر این مسولین و کارشناسان شرکت انسانهایی صادق بودند و دلیل اصلی صداقت و درستی آنها این است که سالهای سال در بازار تولید کودهای کشاورزی هستند و نیستند مثل شرکتهایی که بخواهند ره صد ساله را یک شبه طی بکنند. بهر روی محصولات این شرکت از دید بنده باید بیشتر مد نظر باغداران باشند و حداقل برای تست هم که شده مقداری از محصولات تهیه شود و با سایر محصولات یا برندهای دیگر مقایسه شود از نظر کیفیت و همچنین قیمت. علاوه بر تولید کودهای مختلف ماکرو و میکرو صابونهای محلولپاشی شرکت جنوبگان یکی از قدیمی ترین صابونها یا مویانها در بازار هستند. صابون جنوبگان مویانی است که سابقه خیلی زیادی در مناطق پسته کاری دارد و شاید اولین صابون یا مویانی باشد که در باغات پسته همراه با سموم یا بتنهایی برای کنترل پسیل پسته یا شیره خشک مورد استفاده بوده است. قسمت دوم بازدید ما از شرکت مولکول بود. شرکت مولکول را ما پسته کاران بیشتر بخاطر آزمایشگاه آب، خاک و برگ می شناسیم. برگه های آنالیز برگ، کود و آب شرکت مولکول برای من خیلی آشنا هستند. آزمایشگاههای شرکت مولکول از بهترین و پرسابقه ترین ها در کرمان و کشور هستند. با توجه به اینکه شرکت مولکول آزمایشگاه معتمد سازمان حفاظت محیط زیست است حتما از کیفیت خیلی خوبی برخوردار بوده و الا سازمان حفاظت محیط زیست آن را بعنوان آزمایشگاه معتمد معرفی نمی کرد. طیف آزمایشات مختلف زیست محیطی، کشاورزی، صنعتی و ....بیانگر کیفیت مناسب این آزمایشگاه است. آزمایشگاه شرکت مولکول طیف وسیعی است از آنالیزهای خاک و برگ و آب مناطق مختلف پسته کاری بخصوص در استان کرمان را داراست و از این حیث نیز آرشیوی قوی دارد. در مورد عزیزانی که دنبال خرید کودهای آلی و شیمیایی هستند توصیه می کنم برای مطمن شدن از کیفیت محصولی که می خواهند خریداری کنند ابتدا نمونه ای به آزمایشگاه مولکول یا هر شرکت معتبر دیگری بفرستند تا خدای ناکرده آت و آشغال را بجای کود قالب نکنند. در مورد سنجش کیفیت آب هم آزمایشگاه مولکول می تواند کمک کننده باشد. دوستان برای اطلاعات بیشتر می توانند به سایت شرکت جنوبگان-صنایع شیمیایی کرمان زمین مراجعه کنند. قسمت فاینال تور ما بازدید از شرکت نهال طوبی بود. شرکت تولید نهال طوبی هم شرکتی پرسابقه است و در مورد تولید نهالهای مختلف فعالیت داشته است. چند سالی است که تمرکز شرکت روی تولید و تکثیر نهال پایه آمریکایی یا UCB1 است. تولید نهال پسته یوسی بی وان از طریق کشت بافت یا تیشو کالچر اولین بار بصورت رسمی از سوی شرکت نهال طوبی در ایران انجام شده است. کار کشت بافت در مورد درخت پسته و پایه آمریکایی کار راحتی نیست و عزیزانی که از دور میگن لنگش کن در اشتباه هستند. کار کشت بافت کلا کار بسیار سختی است و سالها زحمت می خواهد و کار راحتی نیست. اگر کار کشت بافت یوسی بی وان کار راحتی بودن الان همه نهالستانهای پسته ایران این کار رو کرده بودند!! محیط های لابراتوری و کشت بافت شرایط بسیار پیچیده و خاصی دارند. شما بتوانید از یک یا توده ای از سلولها یک گیاه جدید تولید کنید کار بسیار دشواری است. با توجه به بررسی هایی که من کردم در بسیاری از دانشگاهها تلاش زیادی در جهت تکثیر پایه آمریکایی پسته انجام داده اند با بودجه و امکانات و دانشجویان ارشد و دکتری و بیشتر این تلاشها با شکست مواجه شده!! مجموعه شرکت نهال طوبی با مجموعه کارشناسان داخلی و مشاوران خارجی، زحمات فراوان و مستمر و صرف هزینه های هنگفت و سالهای متمادی موفق به تولید نهال پسته EBR-1 شده است که همان مونتاژ شده پایه آمریکایی UCB1 است. کاری که شرکت طوبی کرده کاری شگفت انگیز و طاقت فرسایی بوده است. واقعا نمی شود در مورد نهال پایه آمریکایی زود قضاوت کرد حداقل کار این است که بازم بعنوان تست هم که شده مقداری از این نهالها را تهیه کنیم و با نهالهای ایرانی مقایسه کنیم. پایه یو سی بی وان مزایای زیادی دارد من جمله رشد خیلی زیادی که از سال دوم بعد می توان آن را پیوند کرد و این نکته شگفت انگیزی است. برای نهالهای معمولی باید سالها صبر کرد تا گیاه جوان قابلیت پیوند پیدا کند. علاوه بر بحث اقتصادی بودن این پایه بحث مقاومت این پایه نسبت به امراض خاکزی مانند ورتیسیلیوم، نماتدها، گموز و ....نکته بسیار مهمی است. متاسفانه بسیاری از درختان پسته با پایه اهلی یا Vera دچار امراض مختلف قارچی و نماتدها شده اند. من نظرم این است که در مورد پایه یوسی بی وان حداقل زود قضاوت نکنیم تا حداقل موجب دلسردی عزیزان و زحمتکشان مجموعه تولید کننده نشود چون واقعا هدف اصلی گشودن گره ای مهم و بزرگ از پای کشاورزان است. کدام کشاورز است که دوست نداشته باشد درختش سال دوم پیوند بخورد، رشد فوق العاده وباردهی عالی داشته باشد و مقاوم به امراض باشد. با صحبتی که بنده با مسولین شرکت نهال طوبی داشتم مطمن شدم که تولید پایه EBR-1 واقعا سود اقتصادی چندانی در این چند ساله نداشته و صرفا علاقه بوده و اشتغالزایی برای نیروهای متخصص مجموعه که تعداد کمی هم نیستند. اگر ان شالا این پایه بتواند مشکل را حل کند که تا بحال نتایج عینی چنین را نشان می دهند واقعا می توان منتظر تحولی بزرگ در صنعت پسته ایران بود. تقریبا همه باغات تجاری کالیفرنیا از این رقم بعنوان پایه استفاده می کنند و این قطر تنه درختان آمریکا مربوط به رشد فوق العاده این پایه است. 

  
نویسنده : محمد جمالیزاده تاج آبادی ; ساعت ۸:٠٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٥/٢/۱٠
تگ ها :

Identification, management of leaffooted bug

Identification, management of leaffooted

bug crucial in almonds, pistachios

Dennis Pollock, Contributing writer

A pest much more easily heard than seen can cause significant damage to almonds and pistachios. It’s the leaffooted bug, which buzzes like a bumble bee, said Stephanie Rill, a University of California entomology research associate in Kern County. The pest has been more of a problem in harvests that follow warm winters, Rill said. It over-winters in pomegranates, she explained, lays its brownish eggs in a line, and then migrates into almond orchards as adults to feed between March and May. Rill said the pest has an aggregation pheromone, and adults are commonly found in groups. In woodpiles, the pest can be found under bark, in dense tree foliage, and hiding in palm fronds, citrus, and juniper during the winter. In the almond orchard, each female can deposit more than 200 eggs. The eggs hatch but larvae die, Rill said. In the summer and fall, the pest moves to other crops including pistachios. Leaffooted bug has piercing and sucking mouthparts used as a straw. It is primarily a seed feeder causing damage in pistachios, almonds, juniper berries, and others. The proboscis can penetrate a pistachio shell late in the season even when it has hardened. In almonds, penetration of the hull causes gummosis, leaving the nut on the tree to develop until harvest. But if there is penetration to the kernel, nut abortion may occur. There’s a positive side to that, Rill noted, inasmuch damaged nuts do not make it to the huller. But the down side is a reduction in yield. And if a kernel becomes damaged but remains on the tree, it likely will be off-graded as inedible at harvest. Factors influencing susceptibility to quality damage include varietal differences. Rill found Fritz and Sonora as the most susceptible almond varieties on that count. As for yield damage, the most susceptible include Fritz, Aldrich, Livingston, and Sonora. She said shell hardness is not an indicator of susceptibility, but hull thickness is. When monitoring for the pest, Rill said it’s wise to check for gummosis and to cut a cross section of the nut to see if probing was involved. Also, it’s good to look for nut drop. She said the gummosis left by the leaffooted bug resembles bacterial spot, but can be distinguished from that. The bacterial spot is orange or reddish while the leaffooted bug leaves clear spots. A biological control, which parasitizes eggs, is effective in the summer, but has no benefit against over-wintering adults that migrate to almonds. Insecticides must contact the pest. Rill said Lorsban is excellent on contact, but has a residual of only one week, while pyrethroids including Brigade and Warrior II are excellent on contact and have a residual of more than four weeks. She said Abameticin, Agri-Mek, and others are excellent on contact, but have no residual activity. Belay, Bexar, Sivanto, Beleaf, Exirel, and Sequoia have some contact activity but no residual activity. Discussing monitoring and management in pistachios, Kris Tollerup, an integrated pest management advisor at the Kearney Ag Center, described the leaffooted bug as a “beast” that is difficult to kill and potentially a pest in several San Joaquin Valley crops. He said researchers are trying to find a “plant volatile” that would act as pheromone to draw the pests, which would make monitoring easier. Tollerup also pondered whether treating overwintering aggregations could protect neighboring host crops and whether colder temperatures could reduce populations. He said it appears that temperatures of 26 or 27 degrees for hours can significantly reduce populations. He said leaffooted bug can be distinguished from stink bugs, which lay eggs in groups that are barrel-shaped. While stink bugs have two generations per year, the leaffooted bug has three over-lapping generations per year and possibly a fourth. Its eggs are laid in a tube-shaped group. The damage to pistachios comes in late May and early June and can include lesions, abortion of kernels, and kernel necrosis. Tollerup recommends sampling from late April to mid-July. He said adults are hard to spot because they quickly fly away if the top branches of trees are tapped. “But you can see their silhouettes as they fly away,” he said.

  
نویسنده : محمد جمالیزاده تاج آبادی ; ساعت ٧:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٥/٢/٢
تگ ها :

دریافت کد وضعيت آب و هوا


  FEED