نکاتی علمی و مهم راجع به غیر اقتصادی و بی نتیجه بود کاربرد روغن های ولک در باغات

 

 

نکاتی علمی و مهم راجع به غیر اقتصادی و بی نتیجه بودن استفاده از روغن های ولک در باغات پسته

تنظیم مطالب: مهندس محمد جمالیزاده-کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی

Email: jmlzdh_mhmmd@yahoo.com

هشدار: هر گونه استفاده از این مطالب باید با ذکر منبع یا اجازه رسمی نویسنده باشد

برگرفته از مقاله" تأثیر کاربرد بهاره روغن ولک و ترکیب آن با عناصر غذایی بر صفات فیزیولوژیک، عملکرد و کیفیت میوه پسته" نوشته -حمیدعلیپور  وفرشته غفاری موفق-مجله علوم باغبانی ایران. دوره 41، شماره 3 سال 1389 و صفحات 275تا 281

در ادامه مطلبی که با عنوان " استفاده از روغن ولک برای مبارزه با آفات پسته سود یا زیان؟ که قبلا در این وبلاگ توسط بنده نگاشته شده بود. دو تن از محقیقین گرامی آقای مهندس حمید علیپور و خانم مهندس فرشته غفاری موفق تحقیق جالبی با عنوان "تأثیر کاربرد بهاره روغن ولک و ترکیب آن با عناصر غذایی بر صفات فیزیولوژیک، عملکرد و کیفیت میوه پسته" در مجله باغبانی ایران بچاپ رسانده اند که توجه شما گرامیان را به نکات اصلی آن جلب می کنیم با ذکر این نکته از نظر شخص بنده روغن های ولک موجود در بازار کشاورزی ایران هیچ سود و توجیه اقتصادی برای کاربرد در باغات پسته برای مبارزه با آفات مختلف ندارند و نتنها سودی به کشاورز نمی رسانند بلکه بشدت مضرند و درختان را در درازمدت به ورطه نابودی می کشانند! ! اما مافیای سموم و کودهای کشاورزی در ایران به این راحتی روغن های ولک را از دسترس کشاورزان بیچاره خارج نخواهد کرد! !

1-(متاسفانه) سالیانه حجم زیادی از روغن های ولک به عناوین مختلف از جمله، تامین نیاز سرمایی درختان و... بصورت مخلوط با سموم کشاورزی به منظور مبارزه با آفات و همراه با مکمل های غذایی با هدف افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی و بدنبال آن افزایش عملکرد توسط باغداران در باغات پسته استفاده می شود

2- در مورد تاثیرات مثبت و منفی کاربرد روغن های ولک اختلاف نظر وجود دارد. افزایش غلظت روغن های اضافه شده در باغات، بدلیل کاهش اکسیژن بافت ها و تخمیر منجر به صدمه به گیاه می شوند. شرایط مختلف اقلیمی اثر گذاری روغن های ولک را تحت تاثیر قرار می دهد بعنوان مثال اگر روغن های ولک در مرحله پس از اتمام رکود بکار روند سبب تاخیر در رشد جوانه ها خواهند شد (اثر معکوس). هر چه اندازه مولکول روغن کوچکتر و خلوص آن بیشتر باشد از خسارت ایجاد شده به گیاه خواهد کاست (البته در شرایط فعلی بازار ایران بنظرم من روغن ها دارای کمترین درجه از کیفیت هستند و درجه 3 و حتی پایین تر و تقریبا هیچ گونه خلوصی ندارند و متاسفانه بنابر اطلاعات موثق درصد بالایی از این روغنها روغن سوخته هستند! ! و به همین دلیل پس از پاشش روی درختان تا چندین روز بوی روغن سوخته از باغ به مشام می رسد! !)

3-استفاده از غلظت بالای 3 درصد روغن ولک بتنهایی در زمستان موجب خشکیدگی سرشاخه و خروج شیره آوندی از محل تنه درخت می گردد (اتفاقی که متاسفانه در بسیاری نقاط پیش آمده است)

4- در مواردی کاربرد روغن ولک به صورت اختلاط با موادی مانند نیترات پتاسیم روی پسته و سایر محصولات مانند سیب و گلابی نتایج تا حدی سود بخش بوده است (بیشتر در شرایط باغات خارج از ایران نه داخل کشور عزیزمان ایران)

5-رواج مصرف روغن ولک در باغات پسته دارای اساس علمی نیست و از نظر اقتصادی مقرون بصرفه نیست

6-روغن ولک بنتهایی و در ترکیب با عناصر غذایی تاثیری بر خصوصیات اکولوژیک پسته ندارد و برخلاف نظر باغداران روغن ولک بعنوان یک مویان و تسهیل کننده جذب نمی تواند جذب عناصر را بهبود ببخشد

7-استفاده از روغن ولک برروی خصوصیت فتوسنتزی و خصوصیات کمی و کیفی محصول پسته بی تاثیر است.

8- از اختلاط روغن های ولک با مکمل های غذایی باید پرهیز شود

 9-متاسفانه اطلاعات چندانی در مورد مکانیسم دما، رطوبت و سایر فاکتورهای اقلیمی بر تاثیرگذاری روغن های ولک در شرایط باغات پسته ایران وجود ندارد و باید تحقیقات گسترده ای در این زمینه ها صورت گیرد

در پایان قضاوت را به خود خوانندگان واگذار می کنم. به امید بهبود شرایط صنعت پسته کاری کشور عزیزمان ایران

  
نویسنده : محمد جمالیزاده تاج آبادی ; ساعت ۳:۱٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱۱/٢٧
تگ ها :

دریافت کد وضعيت آب و هوا


  FEED